Ο επίσημος παραγωγός του ΠΑΣΟΚ και ο ΟΠΑΠ

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η ανάθεση δύο συμβάσεων του ΟΠΑΠ σε εταιρείες που ελέγχει ο τηλεοπτικός παραγωγός Διονύσης Παναγιωτάκης, στενός φίλος και συνεργάτης του Ευαγγ. Βενιζέλου, λίγες ημέρες πριν ο τελευταίος εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών. Δύο εταιρείες του κ. Παναγιωτάκη, συζύγου της ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και φερόμενου ως «οπλαρχηγού» του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν στις αρχές Φεβρουαρίου και μέσα σε τέσσερις ημέρες δύο συμβάσεις, ύψους 1.200.000 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ. Λίγες εβδομάδες μετά, ο Διον. Παναγιωτάκης εμφανίζεται ως μετέχων στο στενό επιτελικό προεκλογικό σχήμα του Ευαγγ. Βενιζέλου. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει όλες τις προεκλογικές τηλεοπτικές παραγωγές και του πιστώνεται η ιδέα της αίθουσας συνεντεύξεων του 5ου ορόφου στην οποία υπάρχει ο λευκός τοίχος με την πράσινη οριζόντια γραμμή και τη λέξη «Αρχίζουμε».

Ολα δείχνουν πως ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άρχισε με αναθέσεις και μάλιστα στο ζεύγος Παναγιωτάκη – Κούρκουλα με τους οποίους εμφανίζεται συχνά στο εστιατόριο «Μύλος» του Χίλτον. Μάλιστα, ο ΟΠΑΠ όχι μόνο υπογράφει συμβάσεις παραμονές των εκλογών με τον επίσημο σκηνοθέτη / παραγωγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά δίνει και προκαταβολές σε εταιρείες που λίγες ημέρες νωρίτερα δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο της σύμβασης!

Ας πάρουμε, όμως την ιστορία από την αρχή: Ο Διον. Παναγιωτάκης και ο αδελφός του Βασίλης ασχολούνται εδώ και χρόνια με τις τηλεοπτικές παραγωγές μέσω της γνωστής εταιρείαςPLD Productions (η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε Vision Plus ΑΕ) και της συγγενούς εταιρείας PLD Plus. Περιλαμβάνονται, επίσης, στους μετόχους του τηλεοπτικού καναλιού TRT της Θεσσαλίας.  Η οικογένεια Παναγιωτάκη είχε δημιουργήσει το 1985 και μια ξενοδοχειακή εταιρεία ονόματι BEL SOL.

Η BEL SOL έχει δημοσιεύσει σε επτά χρόνια λειτουργίας μόνο έναν ισολογισμό (!) για το 2007 στον οποίο εμφάνισε έσοδα μόλις 7.031 ευρώ. Ξαφνικά στα τέλη Ιανουαρίου η BEL SOLξυπνά από τον πολυετή λήθαργο και προχωρά σε αλλαγή καταστατικού έτσι ώστε εκτός από τα ξενοδοχεία να ασχολείται και με την «κατασκευή, επεξεργασία και παραγωγή οπτικοακουστικών προγραμμάτων για ραδιοτηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς, διαφημιστικούς ή άλλους Οργανισμούς, Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, οι ενέργειες για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων παραγωγής». Και, ω του θαύματος, λίγες ημέρες μετά η BEL SOL του κ. Παναγιωτάκη υπογράφει διετή σύμβαση, 700.000 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορούν σε «δευτεροκλασσάτα» πρωταθλήματα όπως Βελγίου, Ολλανδίας, Ελβετίας, Δανίας, Ρωσίας και τις διοργανώσεις Κυπέλλου Ολλανδίας, Σκωτίας και Ουκρανίας.

Στη σύμβαση, ο ΟΠΑΠ δεν αναφέρει τι θα κάνει με τα δικαιώματα που αγοράζει (που θα προβάλλονται οι αγώνες, δηλαδή). Αναφέρεται, όμως, πως η μέχρι πρόσφατα ξενοδοχειακή εταιρεία του Διον. Παναγιωτάκη θα λάβει προκαταβολή 30% επί του ποσού της σύμβασης. Ολα δείχνουν πως ο κοσμικός παραγωγός / σκηνοθέτης και φίλος του Ευαγγ. Βενιζέλου έχει έναν λόγο παραπάνω να στηρίζει μέχρις εσχάτως τον προεκλογικό αγώνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύθηκε σήμερα στη «Δημοκρατία”

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *