Διαύγεια και άλλες ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας

Πρόκειται για ανακοίνωση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς με την οποία συμφωνώ απολύτως. Αν θέλουμε να μιλάμε για "Διαύγεια" έτσι πρέπει να δημοσιεύονται τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Ακολουθεί η ανακοίνωση:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η κρυψίνοια και η αδιαφάνεια απαξιώνουν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

                       

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς έχει από καιρό επισημάνει, με συνεχείς παρεμβάσεις, την ανάγκη της αναμόρφωσης του τρόπου αντιμετώπισης και δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και τη θεσμοθέτηση ενός ουσιαστικού ελέγχου τόσο της περιουσιακής κατάστασης όσο και του τρόπου απόκτησης των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων.

 

Η Ελληνική Βουλή δίνει στη δημοσιότητα, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, νέα στοιχεία χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής της ιστορικής διαδρομής της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων.

 

Σήμερα ΔΕΝ υπάρχει ούτε ιστοσελίδα ούτε άλλο ελεύθερα προσβάσιμο αρχείο, με το οποίο ο κάθε πολίτης να μπορεί να μελετήσει οποιαδήποτε στιγμή τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των εκπροσώπων στο Κοινοβούλιο ή των Υπουργών και να κάνει συγκρίσεις με προηγούμενες χρονιές. 

 

Ζητούμε την άμεση ανάρτηση σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όλων των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων καθώς και του αρχικού πόθεν έσχες –τουλάχιστον- εκάστου πολιτικού που κατατέθηκε στο ξεκίνημα της πολιτικής του διαδρομής. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία, να συγκρίνουν και να κρίνουν.

 

Η κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο αλλά και τα πολιτικά κόμματα έχουν την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της πρότασης της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδας.

 

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς έχει κλονιστεί και η κρίση που βιώνει η χώρα βαθαίνει συνεχώς. Με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο ας γίνει ένα πρώτο βήμα ώστε η διαφάνεια να γίνει πραγματικότητα.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *